Genel Bilgiler
Bileşikgiller familyasından; anayurdu Sibirya olan ıtırlı bir bitkidir.
Faydaları
İdrar söktürür. Vücutta biriken tuz ve suyu atar. Hazımsızlığı giderir. Mide hastalıklarında faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Aybaşı kanamalarının ağrısız olmasını sağlar.
Nasıl Kullanılır
Tarhun bitkisi baharat olarak yemeklere lezzet veren bir bitkidir. Bunun yanında tarhun çay olarak içilebilir. Tarhun çayı faydalı bir bitki çayıdır. 1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağının üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlenerek tarhun çayı hazırlanır. Hazırlanan çay süzülerek içilir. Düzenli kullanıldığında mide ve bağırsaklar için çok faydası görülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder