30 Temmuz 2015 Perşembe

Yenibahar

Genel Bilgiler

Mersingiller familyasından; Amerika'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen ve baharat elde edilen bir bitkidir. Her tarafı kokuludur. Kokusu ve tadı; tarçın, karanfil, karabiber ve hindistancevizininkine benzer. Baharat olarak kullanılır.

Faydaları

Damar sertliğini önler. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Unutkanlığı giderir. Vücudun direncini artırır.

Nasıl Kullanılır

Çorbaların, etlerin dolma içleri ve iç pilavların, turşuların, konservelerin, kek ve bisküvilerin, pudinglerin, baharatlı jölelerin tadlandırılmasında kullanılır. Tat, koku vermek ve çeşni arttırma amacıyla yukarıda belirtilen yiyeceklere ilave edilir. Toz haline getirilerek yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılır. Özellikle köftelerde kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder