Genel Bilgiler
Mersingiller familyasından; Amerika'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen ve baharat elde edilen bir bitkidir. Her tarafı kokuludur. Kokusu ve tadı; tarçın, karanfil, karabiber ve hindistancevizininkine benzer. Baharat olarak kullanılır.
Faydaları
Damar sertliğini önler. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Unutkanlığı giderir. Vücudun direncini artırır.
Nasıl Kullanılır
Çorbaların, etlerin dolma içleri ve iç pilavların, turşuların, konservelerin, kek ve bisküvilerin, pudinglerin, baharatlı jölelerin tadlandırılmasında kullanılır. Tat, koku vermek ve çeşni arttırma amacıyla yukarıda belirtilen yiyeceklere ilave edilir. Toz haline getirilerek yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılır. Özellikle köftelerde kullanılıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder