19 Ağustos 2015 Çarşamba

B


Badem

Badem, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle içilirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Nekahat devresini kısaltır.
Daha fazla...





Bakla

Sindirime yardımcı olan Bakla, hazmı kolaylaştırır, kabızlık ve hemoroide iyi gelir. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir.
Daha fazla...





Baldıran

Baldıran otu doğrudan kullanılmaz, ancak baldıranın sağaltılmasıyla elde edilen ürünler tıpta ağrı ve spazmları giderici olarak kullanılmaktadır. Siyatik ve sarada etkilidir.
Daha fazla...





Baldırıkara

Grip ve soğuk algınlığında hastayı rahatlatır. Balgam söktürür. Mide ağrılarını keser. Böbrek kumlarının dökülmesini sağlar. Derideki şişlikleri indirir. Saç dökülmesini önler.
Daha fazla...





Balık Otu

Terletir, idrar söktürür. Vücudu rahatlatır. Had bronşit ve nezlede, bütün bulaşıcı hastalıklarda kullanılır.
Daha fazla...





Ballıbaba

Kabakulak, mayasıl ve kanlı basurda faydalıdır.
Daha fazla...





Bamya

Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Ülsere karşı koruyucudur. Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır.
Daha fazla...





Banotu

Kanı temizleyici, sakinleştirici, kramp çözücü etkilere sahiptir. Uykusuzluk ve ishali gidermeye yardımcı olur. Nefes darlığını önleyici etkisi ile astımlılara faydalıdır.
Daha fazla...





Basur Otu

Adından da anlaşılacağı gibi basur şikayetlerini gidermekte faydalıdır.
Daha fazla...





Behmen

Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir.
Daha fazla...





Bergamot

Bergamot Esansı çay ve ilaçlara hoş bir koku verir. Bergamot yağı depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluklarına iyi gelir. Mikrop öldürücüdür.
Daha fazla...





Besbase

Vücudu rahatlatır ve kuvvetlendirir. İştah açar. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Balgamı söker. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.
Daha fazla...





Beşparmak Otu

İshali keser. Mide rahatsızlıklarını giderir. Vücuda kuvvet verir. Bademcik ve boğaz ağrılarını giderir. Diş ağrılarını dindirir. Diş etlerini kuvvetlendirir.
Daha fazla...





Bezelye

Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan Kanserine karşı koruyucudur.
Daha fazla...





Biber

İştahı açar, mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. Romatizmaya iyi gelir. Kanamaları önler. Cinsel arzuyu arttırır. Kırmızı biber, insanı ferahlatır ve nefes yollarını açar. Bronşit ve grip gibi hastalıklarda faydalıdır.
Daha fazla...





Biberiye

Hazımsızlığı giderir. Çarpıntıyı keser. Yarımbaş ağrılarını giderir. Baş dönmesini keser. Astım, bronşit ve kansızlıkta faydalıdır. Yağlı saçların yağını alır.
Daha fazla...





Binbirdelik Otu

İştah açar. İdrar ve balgam söktürücüdür. Sinirleri yatıştırır. Spazm çözücüdür. Düzenli ve uzun süreli kullanımlarda depresyon, sıkıntı ve çocuklarda gece altını ıslatma gibi şikayetlerde faydalı olmaktadır.
Daha fazla...





Boru Çiçeği

İyi bir uyuşturucudur, Spazmları gidermede faydalanılır, Astım ve nefes darlıklarında faydalıdır. Nefes darlığı, bronşit ve astımın sebep olduğu rahatsızlıkları giderir.
Daha fazla...





Böğürtlen

İdrar söktürür. Ayaklardaki şişlikleri indirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Gözlerdeki zafiyeti giderir. Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur.
Daha fazla...





Börülce

Göğüs ve akciğere faydalıdır. İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür.
Daha fazla...





Buğday

Kepekli buğday unundan yapılan ekmek, kurabiye ve benzerleri bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kabız olmayı önler.
Daha fazla...





Burçak

İdrar söktürücüdür. Kalbi güçlendirir ve kalp hastalıklarına karşı korur. Taneleri isilik ve mayasıla iyi gelir. Unundan yapılan helva zayıf vücutlara kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır.
Daha fazla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder