13 Ağustos 2015 Perşembe

Börülce

Genel Bilgiler

Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, demir, potasyum ve manganez mineralleri ile azot ve nişasta da içerir.

Faydaları

Göğüs ve akciğere faydalıdır. İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelir. Lif oranı oldukça yüksek bir besin olan Börülce sindirime yardımcı olur ve kabızlığı giderir. Bağışıklık sisteminin güçlendirir.

Nasıl Kullanılır

Börülce yemeği, salatası ve turşusu yapılarak tüketilmesinin yanı sıra haricen yanıklarda kullanılır. Besleyici değeri yüksek bir bitki olduğu için özellikle çocukların beslenme menüsünde bulunması faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder