13 Ağustos 2015 Perşembe

Badem

Genel Bilgiler

Gülgillerden bir çeşit ağacın yemişidir. Meyvesi ancak çağla halindeyken yenir. Olgunlaştıktan sonra, sert kabukla kaplı olan içi yenir. Hekimlikte kullanılan kısmı da burasıdır. Başlıca 2 çeşidi vardır: Acıbadem, Tatlıbadem

Faydaları

Badem, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle içilirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Nekahat devresini kısaltır. Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır. Badem yağı kabızlığı giderir. Egzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardım eder. Kulak ağrılarını dindirir. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları giderir

Nasıl Kullanılır

Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder