13 Ağustos 2015 Perşembe

Bamya

Genel Bilgiler

Daha çok ılıman iklimlerde yetişen, meyvesi yuvarlak, oval ve yeşil; yaprakları asma yaprağı şeklinde bir bitki olan bamya kendine has lezzeti ve içerdiği besin değerleri ile sofralarımızda değerli bir yere sahiptir.

Faydaları

Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Ülsere karşı koruyucudur. Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Demir, magnezyum ve kalsiyum gibi Mineraller açısından da zengin bir sebze olan Bamya, stresi azaltır ve halsizliğe iyi gelir. Katarakt gibi göz hastalıklarına karşı koruyucu etkilere sahiptir.

Nasıl Kullanılır

Bamya, iyice olgunlaşıp kartlaşmadan taze olarak toplanmalı ve tüketilmelidir. Yaş ya da kuru olarak tüketilebilir. Maharetli ellerde hazırlanan zeytinyağlı bamya yemeği oldukça lezzetli ve besleyicidir. Bamyanın çiçeği de faydalıdır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder