12 Ağustos 2015 Çarşamba

Deniz Kadayıfı

Genel Bilgiler

Atlas Okyanusu sahillerinde yetişen, yosuna benzer bir bitkidir. Brom, iyot, potasyum, sodyum, magnezyum gibi mineraller ile müsilaj ve karbonhidrat içerir.

Faydaları

Besleyicidir. Solunum yolu şikayetlerini azaltmakta etkilidir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Sindirimi kolaylaştırır. Gastrit ve ülserde faydalıdır.

Nasıl Kullanılır

Suda kaynatılarak içilir. En sık kullanım alanı nefes darlığı, astım, bronşit ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarıdır. Tıbbi kullanımının dışında geleneksel sanatlarımızdan Ebru’nun hazırlanmasında da kullanımı mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder