Genel Bilgiler
Dutgillerden; tropik asya adalarında yetişen ve her mevsimde mahsul veren bir bitkidir. Meyveleri ananasa benzer. İçeriğinde bol miktarda nişasta vardır. Meyve ve yaprakları yenir. Ekmek yapmak için de kullanılır.
Faydaları
Bağırsak ve sindirim sistemini dengeler. içeriğinde barındırdığı yüksek nişasta oranı ve mineraller bakımından etkili ve sağlıklı bir besin değerine sahiptir. Soğuk pres yoluyla elde edilen yağı cildin canlı ve parlak görünmesini sağlarken, hafif çaplı cilt lekeleri ve cilt problemlerini çözmekte etikilidir.
Nasıl Kullanılır
Ekmek ağacı haşlanarak ve pişirilerek yenilebildiği gibi ekmek yapmak için de kullanılır. Bu bakımdan tropik bölgeler için önemli bir bitkidir. Meyve ve yaprakları yenir. Besleyici değeri yüksektir. İçerdiği yağlar bazı cilt hastalıklarını önler. Meyvenin içeriğinde % 25 kadar nişastalı maddeler içerdiğinden çeşitli şekillerde pişirildiği gibi nişastanın fermantasyonu ile biraya benzer içkiler de yapılır. Ekmek yapmak için de kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder