7 Ağustos 2015 Cuma

Koruk

Genel Bilgiler

Olgunlaşmamış ham üzüme koruk, diğer adıyla ekşi üzüm denir. Ekşi tadı içeriğindeki elma asidi ve tartarik asitten kaynaklanmaktadır. Ayrıca, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içerir.

Faydaları

İştahı açar. Göz ağrılarını dindirir. Kurdeşende faydalıdır.

Nasıl Kullanılır

Şerbeti yapılabilir. Olgunlaşmamış, ham üzümlerin sıkılmasıyla elde edilen "koruk suyu" özellikle salatalara ekşi bir tat vermek için, limon gibi kullanılmaktadır. Koruk suyu, kabızlığı gidermek için de kullanılmaktadır. Fakat fazla kullanılması ishale neden olabileceği için ölçülü kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder