Genel Bilgiler
Olgunlaşan kırmızı biberin kurutulup toz haline getirilmesi ile elde edilen kırmızı biber bol miktarda C vitamini içerir. Ayrıca, P ve K vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri de barındırır.
Faydaları
Hazmı kolaylaştırır. Mide tembelliğini giderir. İştah açar. Kusmayı önler. İshali keser. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. İshali keser. İdrar ve ter söktürür. Cinsel istekleri kamçılar. Grip ve soğuk algınlığında faydalıdır. Merhemi lumbago, nevralji ve romatizmada faydalıdır. Egzama, yüksek tansiyon, üremi veya damar sertliğinden şikayet edenler kullanmamalıdır.
Nasıl Kullanılır
Kırmızıbiber taze olarak yemeklerde kullanılabileceği gibi Kırmızı Pul Biber baharat olarak da tüketilebilir. Ayrıca, Kırmızıbiber salçası yapılabilir. Kırmızıbiber salçası, damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olmasının yanı sıra kalp krizi riskini de azaltmakta faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder