6 Ağustos 2015 Perşembe

Pirinç

Genel Bilgiler

Buğdaygiller familyasından; sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitkidir. Her başakçığında bir çiçek vardır. Tanesi burada meydana gelir. İçeriğinde bol miktarda nişasta ve vitaminler vardır. Pirinç kabuğundan tabii phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar.

Faydaları

Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlar. Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürür. İshali keser. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılır. Unu, yaraları kurutmak maksadıyla kullanılır.

Nasıl Kullanılır

Pirinç, başta pilav olmak üzere dolma gibi yemeklerin yapımında kullanılır. Süt ile pirişilip yenirse cinsel gücü arttırır. Pirinç unu yaraları kurutmak için kullanılır. Pirinç kaynatılıp suyu cilde sürülür ve kuruyuna kadar bekledikten sonra gül suyu ile cilt temizlenirse cilde beyazlık ve canlılık verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder